Videnskabsjournalistik

Som forsker har du en kæmpestor viden om dit emne. Du er måske kommet frem til nye indsigter, som kan være værdifulde i praksis? Men hvordan skærer du din viden til, så den når ud til de mennesker og fagfolk, der skal bruge den? Hvor skal du starte? 

Jeg er vant til at dykke ned i forskningsfelter og -resultater, så jeg kan uddrage vinkler og budskaber herfra. Jeg vinkler aldrig skarpere, end du som forsker synes, det kan bære.  

At lægge journalistens vinkelmåler ned over forskeres komplekse viden er altid en spændende proces. Jeg stiller spørgsmål, så vi sammen indkredser og skærper de enkelte budskaber. Jeg har respekt for forskningens forbehold, og jeg har i mere end 15 års arbejdet som forskningsformidler og videnskabsjournalist på forskellige forskningscentre. Jeg er uddannet analytisk journalist med speciale i forskningsformidling og har dertil en samvidenskabelig kandidatgrad i journalistik. 

Jeg skriver klare og tydelige tekster, og jeg har altid modtagerens vidensbehov for øje. Jeg kender også forskningens vilkår indgående og har blandt andet skrevet om forskningspolitik og finansiering.  

Jeg kan også hjælpe med at skrive fondsansøgninger. Jeg har med succes været med til at fundraise over 15 mio. kr. til forskningsprojekter og NGO’er. Essensen i den gode fondsansøgning er nemlig den samme som i god videnskabsjournalistik – budskabet og formålet skal træde klart og forståeligt frem for folk, der ikke selv forsker i emnet.  

Læs mere om min tilgang til faglig formidling og kontakt mig, hvis jeg skal hjælpe med at skrive journalistisk om dit forskningsfelt eller dine forskningsresultater.